utorok 3. februára 2015

Referendum

Dlho som rozmýšľal, či mám tento blog napísať, alebo nie. Sľúbil som síce, že sa na túto tému už nebudem vyjadrovať, ale nedá mi. Toľko pokrytectva a nenávisti som už dlho na internete nevidel. A najsmutnejšie je, že túto križiacku výpravu proti homosexuálom podporuje cirkev. Najhlavnejšie prikázanie predsa hovorí: "Miluj svojho blížneho ako seba samého". Vari to neplatí pre homosexuálov? Oni nie sú moji blížni? Prečo by som im mal upierať nejaké práva? A vôbec, kto som aby som o tom rozhodoval v nejakom referende? Ja rozhodne nie som homosexuál (kto ma pozná môže to len potvrdiť ;-)), ani sa ich nechcem zastávať. Sú mi v podstate ukradnutí. Ale nepáči sa mi tá nespravodlivosť. Prečo by si nemohli adopotovať dieťa? Lepšie je tomu dieťaťu v detskom domove, bez rodičov? Alebo je preňho lepšie mať dvoch otcov alebo dve mamy? No a čo, že to nie je klasická rodina? Koľko máme klasických rodín? Vo svojom okolí poznám plno rodín, kde chýba jeden rodič, alebo je gembler, alebo alkoholik a podobne. To je v poriadku? To má byť klasická rodina? Jasné, hlavne že tam je mama a otec. Akí sú, to už je jedno. Jeden konkrétny príklad (mená vynechám): Poznám dieťa, ktoré je z rozvedenej rodiny. Otec bol gembler tak matka sa s ním rozviedla. Kvôli zlej finančnej situácii, musela potom matka odísť pracovať do zahraničia no a dieťa teraz vychovávajú matkiní rodičia. Toto má byť klasická rodina? A verím, že nie je jediná. Prečo preboha riešime na Slovensku práva homosexuálov a bijeme sa do hrudi za klasickú rodinu, keď máme milión iných problémov? Kvôli nízkym platom musí často jeden z rodičov (prípadne obaja) pracovať v zahraničí. Nie preto, žeby chcel ale jednoducho preto, že z takých nízkych platov sa vyžiť nedá. Práve tým sa narúša klasická rodina, a nie tým, že by si homosexuáli adopotovali dieťa. Ďalšia vec: máme tu rómsku (alebo skôr cigánsku?) problematiku. Proti ním sa nikto neodváži zakročiť, lebo by bol hneď obvinený z rasizmu. Ich radšej budeme platiť, dávať im zdarma byty, len nech sú ticho. Ich nikto obmedzovať nebude. U nich je tolerovaný dokonca aj incest a pedofília. Manželstvá súrodencov, alebo dokonca 13-ročných detí - to je ok, to je klasická rodina??? Toto nevadí nikomu, toto nikto nerieši. Čoraz viac štátov oficiálne povoľuje partnerský vzťah osôb rovnakého pohlavia, dokonca aj Rím - čo je takmer mekka kresťanov. To len Slovensko sa vracia do stredoveku: "Kto nespĺňa podmienky klasickej rodiny, bude upálený!" Referendum je len prvý krok. Čo bude následovať, ak bude úspešné? Budeme homosexuálov upaľovať ako v stredoveku čarodejnice? Alebo posielať do koncentračných táborov ako Hitler Židov? A ospravedlňovať si to ochranou klasickej rodiny?

Keďže som momentálne v zahraničí, toho blbého referenda sa nezúčastním. Úprimne, neviem či by som sa ho zúčastnil, aj keby som bol na Slovensku. Ale keby náhodou, ja by som určite neodpovedal 3x ANO. Odpovedal by som asi takto:

1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou? NIE. Ide predsa len o blbé pomenovanie, nie? Nech sa to nazýva ako chce. Súhlasíte s tým, aby sa jablko nevolalo jablko ale hruška? Pre mňa-za mňa, nech sa to volá aj slivka, Aj tak to bude furt to isté jablko, bez ohľadu na to ako to nazvem. Okrem toho, táto otázka je úplne zbytočná, lebo maželstvo ako zväzok muža a ženy je už definované v ústave a tá sa ani po referende nezmení. Prečo hlasovať o niečom, o čom už je dávno rozhodnuté?

2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova? Rozhodne NIE, je to obyčajná diskriminácia. Práve o tomto bode píšem v tomto blogu a toto je ten najspornejší bod, o ktorom sa vedú dlhé diskusie na nete aj v médiách.

3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania? ANO, s týmto jediným bodom rozhodne súhlasím. Tak ako náboženstvo nie je povinné, tak ani sexuálna výchova by nemala byť povinná, ak s tým dieťa alebo rodičia z akéhokoľvek dôvodu nesúhlasí.

Možno týmto mojím blogom niekoho naštvem, sklamem, alebo dokonca urazím. V tom prípade ma to mrzí, nie je to rozhodne mojím úmyslom. Nechcem ani nikomu vnucovať svoj názor, dokonca ani netvrdím, že je to jediný správny názor. Je to len môj názor a za ním si stojím.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára